logo

Meni

Održan jubilarni 50. PHP Srbija meetup u CDT HUB-u

maj 17, 2024

PHP Srbija održala je sinoć svoj jubilarni 50. meetup u prostorijama CDT HUB-a u Beogradu. Događaj je okupio brojne profesionalce iz oblasti programiranja, kao i entuzijaste zainteresovane za najnovije trendove u PHP programiranju.

Predavanja su otvorili stručnjaci iz industrije koji su podelili svoje znanje i iskustva u upravljanju tehničkim dugom i primeni principa odgovornosti u razvoju softvera.

Nikola Svitlica održao je predavanje na temu "Technical Debt Management", gde je objasnio kako pravilno upravljati tehničkim dugom i izbeći uobičajene zamke u softverskim projektima. Svitlica je predstavio uspešno primenjene metodologije i otvorio diskusiju o najboljim praksama u industriji.

Nikola Savić, CTO kompanije KupujemProdajem, govorio je o "Pravoj meri odgovornosti", naglašavajući važnost Single Responsibility principa u dizajnu softvera. Kroz praktične primere iz KupujemProdajem PHP aplikacije, Savić je ilustrovao kako pravilna raspodela odgovornosti može značajno unaprediti performanse i održivost softverskih rešenja.

Nakon formalnog dela programa, usledila je sesija Lightning Talks, tokom koje su učesnici imali priliku da razmene svoja iskustva i ideje, te da se u neformalnom okruženju povežu sa kolegama iz industrije.

Zahvaljujemo se svim učesnicima i organizatorima iz PHP Srbija, kao i predavačima na inspirativnim prezentacijama. Radujemo se budućim susretima i zajedničkim aktivnostima.

Pošalji upit

Kontaktirajte nas!

Želite da koristite naše usluge, imate pitanje ili vam je potrebna dodatna informacija? Kontaktirajte nas na broj telefona +381 66 8750684 ili popunite upitnik ispod!